Організація закупівель сільськогосподарської продукції

Організація закупівель сільськогосподарської продукціїОсновна кількість продукції населення реалізується на продовольчих ринках та різним підприємливим особам. Отже, потрібно створити нову інфраструктуру заготівель продукції для приватного сектора.

Необхідно поширити досвід, який би налагоджував зв’язки між переробними підприємствами (зокрема з переробки молока і м’яса) і особистими господарствами населення щодо закупівлі першими сировини за прийнятними цінами і своєчасними розрахунками за цю продукцію, а також організації забезпечення господарств населення потрібними матеріально-технічними ресурсами та переробки частини виробленої продукції на давальницьких умовах.

Об’єктивно назріла необхідність створення в сільській місцевості малих підприємств, кооперативів та інших посередницьких структур з метою закупівлі та реалізації продукції господарств населення. Засновниками таких формувань можуть виступати м’ясокомбінати, підприємства з переробки молока, картоплі, овочів, плодів, організації торгівлі та споживчої кооперації, міські ринки.

Слід відродити роль і місце споживчої спілки в закупівлі лишків сільськогосподарської продукції, її переробці та забезпеченні селян, які є її членами, всім необхідним. Можлива трансформація підприємств споживспілки в кооперативи з обслуговування сільського населення на основі Закону України „Про сільськогосподарську кооперацію“.

Comments are closed.